Informatie en nieuws

Hier vindt u nieuwsbrieven, updates en andere informatie

Verduurzaming in de wijk

Op initiatief van enkele van onze buurtbewoners is vorig jaar collectief vloer- en gevelisolatie ingekocht. Hier is onder andere in de vorige ALV over gesproken.

De VvE is niet direct bij deze activiteiten betrokken geweest, maar juicht het initiatief van harte toe. Daarom heeft het bestuur zich beschikbaar gesteld om een faciliterende rol op zich te nemen voor toekomstige (verduurzamende) maatregelen. 

energy saving, energy transition, electricity-7462465.jpg

Werkgroep verduurzaming

Onze buurtbewoners Adriaan Horrevorts, Stanely Kurvers en Josian Strous hebben hierop een speciale Werkgroep verduurzaming opgericht. Zij zijn op onderzoek gegaan en hebben een rapport gemaakt wat handvatten biedt om meer inzicht te verkrijgen in het energieverbruik van een woning, waarbij de onderkenning van persoonlijke comfort wensen van groot belang is. 

Het advies van de werkgroep Verduurzaming woningen WKW aan de leden van de VvE is om de online vragenlijst over de energiesituatie van hun woning in te vullen (https://gouda.hoomdossier.nl/home) en (desgewenst) een gesprek met de energiecoaches van de gemeente Gouda aan te vragen. De leden / bewoners krijgen daardoor inzicht in wat de staat van hun huis en hun gedrag betekenen voor het energieverbruik (stroom en gas) en wat zij kunnen doen om energie te besparen en/of het milieu minder te belasten.

Adriaan Horrevorts heeft in dit kader ook een stuk geschreven over zijn eigen ervaringen met energieverbruik in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Zijn observatie: destijds werden woningen niet volledig verwarmd, maar slechts die enkele vertrekken waarin verbleven werd. Ondanks slechteisolatie (bijv. enkel glas) werd er geen kou geleden.

 

Klimaatverandering en het klimaat in huis

Heeft u vragen aan de werkgroep verduurzaming, dan kunt u een e-mail sturen naar duurzaamwkwgouda@kpnmail.nl

solar panels, placement, green energy-944000.jpg

We zijn de informatie aan het categoriseren

Zo hebben we nieuwsbrieven, rioolproblematiek, dakgootproblemen, initiatieven uit de wijk etc.

Let op: aan deze webpagina wordt nog gewerkt!

Huizen

Alle huizen in de wijk zijn in de basis hetzelfde. Daarom is er ook veel basisinformatie beschikabar.

Initiatieven uit de wijk

Denk aan gezamenlijke inkoop

Riool

Hier beschrijven we rioolproblematiek

Lampen

Een aantal leden hebben een lamp van de VvE aan de poortkant van hun schuur hangen. Deze worden onderhouden door Henrie Langelaar. Is jouw lamp defect? Neem contact op met Henrie via he.langelaar@solcon.nl 

 

light bulb, idea, inspiration-4514505.jpg

Ladder of kruiwagen nodig

De VvE heeft een ladder en twee kruiwagens in haar bezit. Deze zijn in het bezit van onderstaande leden. Heb je iets nodig? Vraag of je het mag lenen.

Ladder

Henk van Zuthpen
Columbuslaan 9
06-53729207

Kruiwagen 1

Jorien Kraal
Mercatorsingel 7
06-43159491

Kruiwagen 2

Aanvragen via het bestuur.
secretaris@windrooskwartierwest.nl